Go back
Events

L’Étape Türkiye by Tour de France Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

19-20 Ekim tarihlerinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Tour de France’ın amatör bisikletçi konsepti “L’Étape Türkiye by Tour de France” basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısı, Baltalimanı’ndaki Portaxe İstanbul’da gerçekleştirildi ve toplantıya L’Étape by Tour de France Proje Yöneticisi Mathieu Clanchin, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Beyaz Kağıt AŞ Pazarlama Direktörü Zeynep Kahraman, Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Doğan Trend Otomotiv Pazarlama Direktörü Şirin Yurtseven ve Oğuz Holding CEO’su Enes Örer katıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, 3.000 sporcunun katılacağı etkinliğin son derece keyifli geçeceğine olan inancını dile getirerek, “Tour de France büyük bir organizasyon. Amatör bisikletçilere yönelik bu organizasyonun ilk kez Türkiye’de düzenlenmesi ve bizim de buna destek olmamız çok değerli. İş Bankası 100 yaşında. Bankamız sadece bir banka olmanın ötesinde, bilim, spor ve sanat alanlarında önemli destekler sağlıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin resmi sponsoru olarak Paris Olimpiyatları’nda sporcularımızın yanında olduk. Aynı zamanda İstanbul Maratonu’nu da destekliyoruz. Çeşitli spor organizasyonlarının bir parçası olarak sporu daha geniş kitlelere ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben de kişisel olarak bisiklete binmeyi çok seviyorum. Köprünün trafiğe kapatıldığı, güvenlik araçları ve ekipmanları eşliğinde İstanbul’da bisiklet sürmenin keyfi paha biçilemez.” dedi.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, sporun sürekli destekçisi olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Dünyanın en eski spor organizasyonlarından birinin ana sponsorlarından biri olmak bizim için bir onur. 2024, spor dolu bir yıl oldu. Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunları’nı henüz tamamladık. Visa, Olimpiyatlar sırasında oldukça aktifti. Desteklediğimiz bir takım olan Team Visa’mız var. Sporculara sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor, kariyer gelişimleri ve medya iletişimlerinde de yardımcı oluyoruz. Olimpiyatlardan sonra Tour de France ile bisiklete desteğimizi sürdürüyoruz. Paris’te Olimpiyatlar’ın yarattığı ekonomiyi inceledik. Yaz Olimpiyatları’nın açılış haftasında, Paris’te küçük ve orta ölçekli işletmelerin hacmi %26, restoran harcamaları ise %36 arttı. 20 Ekim’de 50’den fazla ülkeden 3.000’den fazla sporcunun katılacağı büyük ve kapsamlı bir etkinlik olacak. Bu etkinliğin Türkiye’ye getirilmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederim.”

Etkinliğin sponsorlarından Asperox’u temsil eden Beyaz Kağıt AŞ Pazarlama Direktörü Zeynep Kahraman ise şunları belirtti:

“Bisiklet, çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Yakıt tasarrufunu önemli ölçüde artırdığını görüyoruz. Pazar lideri olarak %62 payla, çevreye zarar vermeyen ve sağlığa faydalı olan bir sporu destekliyoruz. Granfondolarda bisiklet temizliği görevini üstlendik. Bisiklet takımımızı kurarak daha temiz bir dünyaya aktif olarak katkıda bulunmaktan mutluyuz. Dünyanın en büyük bisiklet yarışının İstanbul’da düzenlenmesinden dolayı heyecan duyuyoruz.”

MG Pazarlama Direktörü Şirin Yurtseven, temiz ulaşımın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu organizasyonun bir parçası olarak elektrikli araçlarımızla ulaşım sponsoru olduk. Bu şekilde temiz enerjiye dayalı bir ulaşım çözümüne vurgu yaparken, aynı zamanda bisiklet sporunu da destekleyeceğiz. Sürdürülebilir ulaşıma katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

İçecek sponsoru olan Oğuz Holding CEO’su Enes Örer ise şu ifadeleri kullandı:

“Yerli ve milli sermaye ile ürettiğimiz ürünleri dünyaya yayma çabası içindeyiz. Her zaman tüm markalarımızla sporun ve sporcuların yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizde desteğe ihtiyaç duyan sporcuları da destekliyoruz. Enerji içeceği markamızla bu organizasyona katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bu organizasyonu, markalarımızı dünya çapında tanıtmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Bisikletin sürdürülebilirliğine katkı sağlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

L’Étape by Tour de France Proje Yöneticisi Mathieu Clanchin ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Her yıl 24-25 ülkeye seyahat ediyoruz ve bu organizasyonu burada ilk kez düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.”